EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı hakikat itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Dizi mimarisında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten fonksiyonel ve tam olmalıdır.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan mualla evetğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın merdiveni bapsı 90 zaman yüce ısıya karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı yol ile kolay merdivene erişimı sağlamalı, aynı anda takkadak bir araba kişinin autarı selim çıkmasını sağlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çkızılışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile takip geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın baplarında evgin durumlarda içeriden dünyaarı dürüst aksiyon lafız konusu evetğu için, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve gır konusu harekete destur vermesi gerekir.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları üzere değildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi muhtevain yangın kapısı son denli kritik bir öneme sahiptir.

Montaj sürecinde fen olarak bütün kurallara yakışır şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın kapısı, dışarı mevsuk açılacak şekilde kullanılır.

Yangın merdivenine giriş ile tabaka sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en münezzeh kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü üs alınır.

Kullanılacak insan sayısı 100 kişyeğin aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Pas Yangın Merdiveni Kapısı olmalıdır.

kaynağı değsoruntir]

Report this page